Samenwerking

Met elkaar, voor elkaar.

Een verandering teweeg brengen kun je niet alleen: dit doe je samen. De centrale gedachte is dan ook om uit te gaan van de kracht van de inwoners, overheden en organisaties uit de regio door aan te sluiten op de wensen, behoeften en (bestaande) initiatieven die bijdragen aan de ervaren (positieve) gezondheid van iedereen die woont, werkt en leeft in de Veenkoloniën.

Samen sta je sterker.

Inwoners hebben zelf duidelijke ideeën over gezondheid en leefbaarheid in de Veenkoloniën. Daarom luisteren we naar wensen en behoeften uit de regio. Maar een kans pakken en daarmee een verandering creëren doe je samen. Daarom zijn ook gemeenten, organisaties in zorg en welzijn, verzekeraars en andere partijen nauw betrokken bij het programma. De betrokkenheid van inwoners en organisaties bij het programma is onmisbaar om een duurzame verandering op gang te brengen, met als einddoel het verbeteren van de leefsituatie en het reduceren van de gezondheidsverschillen.

De coördinatie van Kans voor de Veenkoloniën is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neergelegd bij het Zorg Innovatie Forum (ZIF). Een netwerkorganisatie in het Noorden van Nederland die zich sterk maakt voor structurele vernieuwingen op het gebied van gezondheid. Voor meer informatie over het programma kunt u het contactformulier invullen of u via onderstaande button aanmelden voor de nieuwsbrief. Wilt u nog meer lezen? Klik dan hier voor de eerste editie van de Krant van de Veenkoloniën met interviews, foto's en meer.