Nieuws Studiedag taalvrijwilligers regio Drenthe en Groningen

Op vrijdag 2 november en vrijdag 9 november heeft Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met het Zorg Innovatie Forum (ZIF) twee inspirerende studiedagen georganiseerd voor de vrijwilligers uit de provincie Groningen en Drenthe. 

De eerste studiedag is gehouden in het prachtige Veenkoloniale museum in Veendam, waar ongeveer 25 vrijwilligers uit Groningen samenkwamen. Gastsprekers waren Eric van Oosterhout (Taalheld 2018) en Frits Alberts (voorzitter stuurgroep Kans voor de Veenkoloniën) die beiden de vrijwilligers warm toespraken. Daarna was er gelegenheid om aan te schuiven bij drie verschillende workshops. Tussendoor werden de vrijwilligers voor hun inzet getrakteerd op een goed verzorgde lunch. Afsluitend was er amusement van het Taalhuis waarbij Taalhuis Pekela de groep een divers repertoire voorschotelde. Zo las een taalambassadeur zelf een verhaal voor, was er prachtige gitaarmuziek met een link naar taal en werd een gedicht werd voorgelezen. Allemaal manieren om je te uiten in de vorm van taal. 

De studiedag voor Drenthe werd gehouden in het pittoreske Borger, bij hotel/restaurant Vlint 21.  Hier werden rond de 65 vrijwilligers uit Drenthe enthousiast toegesproken door wethouder Albert Trip, gevolgd door wederom Frits Alberts. Het amusement werd verzorgd Erwin de Vries, die heerlijk op blote voeten zijn mooie Groningse liederen speelde. Aan het eind van beide studiedagen was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar ervaringen uit te wisselen of gewoon lekker bij te kletsen. 

Het waren twee hele mooie, leerzame en inspirerende dagen. 

Meer hierover kunt u lezen op de website van Taal voor het Leven