Agenda 17-04-2019 Kenniscafé Ommelander Ziekenhuis Groningen, Scheemda

Op 17 april vindt in het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda het tweede Kenniscafé Kans voor de Veenkoloniën plaats. Met dit kenniscafé willen we de verbinding leggen en ontmoeting organiseren tussen wetenschap en praktijk, en bespreken wat er al gebeurt en wat er de komende tijd nodig is in de Veenkoloniën.

WETENSCHAP & PRAKTIJK

In een periode van 30 jaar wordt de leefstijl van 167.000 mensen uit Groningen, Drenthe en Friesland gemonitord door LifeLines. Dit levert interessante data op voor wetenschap en praktijk. Prof. Dr. Gerjan Navis, nefroloog en voedingsdeskundige, wil met deze data vooroordelen over de Veenkoloniën te lijf gaan en legt het belang van de wetenschap bij het programma Kans voor de Veenkoloniën uit. Daarnaast zal Jakob Zwinderman ons in zijn bijdrage meenemen in een aantal mooie ontwikkelingen die in Oost-Groningen plaatsvinden, zoals de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost Groningen en de Innovatie Hub waarin samenwerking wordt gezocht om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor nieuwe werkgelegenheid.

Aanmelden

Het kenniscafé is toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt. Aanmelden voor het kenniscafé kan door een mail te sturen naar secretariaat@kvdvk.nlMeldt u spoedig aan in verband met beperkte ruimte!